هند، معبد غذاهای خیابانی
هند یکی از بهترین صحنههای غذاهای خیابانی دنیا را دارد، از غذاهای نارگیلی در جنوب گرفته تا دامپلینگهای خوشمزه تبتی در شمال، و البته کلی ادویه و غذاهای پر از روغن حیوانی در این میان. اگر میخواهید طعمهای متنوع و خوشمزه هندی را تجربه کنید، این هفت غذای خیابانی فوقالعاده را از دست ندهید.
۱. وادا پاو (Vada Pav) – بمبئی
یک اسنک خیابانی بینظیر که در تمام بمبئی پیدا میشود. وادا پاو شامل یک کتلت سیبزمینی سرخشده و ترد است که داخل یک نان نرم قرار گرفته و با چاشنیهای خوشمزه مثل سسهای مختلف، پیاز و سیر مزهدار میشود. اگر در بمبئی هستید، سری به Ashok Vada Pav در منطقه Dadar بزنید که بیش از سه دهه است این غذای خوشمزه را برای مشتریانش از جمله سلبریتیهای بالیوودی سرو میکند. برای اقامت، Taj Lands End یکی از بهترین گزینههاست.
۲. چات (Chaat) – دهلی نو
نام این غذای خیابانی به معنای «چشیدن» یا «لیسیدن» است، چون طعمش آنقدر خوب است که حتی بشقاب را هم دوست دارید لیس بزنید! چات شامل اسنکهای مختلفی است که ترکیبی از تردی، تندی و شیرینی را ارائه میدهند. از معروفترین انواع آن میتوان به بهل پوری (Bhelpuri)، آلو تیکی (Aloo Tikki)، داهی وادا (Dahi Vada) و پانی پوری (Pani Puri) اشاره کرد. اگر در دهلی هستید، بهترین چات را میتوانید در Haldiram’s در منطقه Connaught Place پیدا کنید. برای اقامت، The Connaught, New Delhi گزینهای مناسب است.
۳. دوسا (Dosa) – بنگلور
اگر تا حالا دوسا نخوردهاید، باید بگم که یه تجربه بینظیر رو از دست دادهاید! دوسا که در جنوب هند رایج است، نوعی پنکیک برنجی تخمیری است که معمولاً ترد و طلایی سرو میشود و روی آن روغن حیوانی میزنند. این غذا معمولاً با چاتنی نارگیل تازه و سامبار (یک سس خوشطعم بر پایه عدس و تمر هندی) همراه میشود. از انواع معروف آن میتوان به ماسالا دوسا (Masala Dosa)، ست دوسا (Set Dosa) و راوا دوسا (Rava Dosa) اشاره کرد. برای خوردن یکی از بهترین دوساهای هند، به MTR (Mavalli Tiffin Rooms) در نزدیکی باغهای Lalbagh در بنگلور بروید. همچنین Vidyarthi Bhavan در Gandhi Bazaar و CTR در Malleswaram از بهترین جاها برای امتحان کردن این غذای لذیذ هستند. برای اقامت، La Marvella, Bengaluru گزینه خوبی است.
4. کاتی رول (Kathi roll) - کولکاتا
کاتی رول یک غذای خوشمزه است که شامل گوشت کبابی است که روی سیخ و زغال داغ برشته میشود، سپس در یک نان تختِ کرهای و تُرد به نام «پاراتا» پیچیده شده و با انواع ادویهها، پیاز، فلفل و سسهای مختلف سرو میشود. این کباب میتواند با گوشت گاو، مرغ، گوشت بره، سبزیجات، تخممرغ یا پنیر «پانیر» پر شود.
کاتی رول در شهر کلکته به وجود آمده است، و به طور خاص در رستوران معروف Nizam’s که در سال ۱۹۳۲ تأسیس شده و همچنان باز است، اگر هوس یک سفر مخصوص کاتی رول را دارید! برای مدتی، این رستوران تنها جایی بود که این غذای منحصربهفرد را سرو میکرد، اما امروزه کاتی رول را میتوان در رستورانها، غذاخوریها و دکههای خیابانی سراسر کلکته پیدا کرد. اگر قصد دارید این غذای لذیذ را امتحان کنید، میتوانید در Park Suites اقامت کنید که فقط چند دقیقه با Nizam’s فاصله دارد.
جمعبندی
هند بهعنوان بهشت غذاهای خیابانی، گزینههای بینظیری را برای عاشقان غذا ارائه میدهد. اگر به بمبئی سفر کردید، حتماً وادا پاو را امتحان کنید، در دهلی نو از تنوع مزههای چات لذت ببرید و اگر گذرتان به جنوب هند و بنگلور افتاد، دوسای خوشطعم را از دست ندهید. اینها فقط بخشی از دنیای گسترده غذاهای خیابانی هند هستند که تجربهشان میتواند سفر شما را بهیادماندنیتر کند! 🍛🔥




