دومین صبح کاری با عجیب ترین صبحانه ها!
خوب سلام، امیدوارم تعطیلات فرصت رهایی از مشغله های هر روزتون رو براتون فراهم کرده باشه!
صبحانه برای خیلی از ما یعنی نون و پنیر و چای، یا شاید نیمرو و کرهعسل؛ یه شروع ساده، گرم و آشنا. اما اگه یه روز از خواب بیدار شی و اولین چیزی که برات بیارن، سیرابی گاو یا یه تخممرغ صدساله باشه چی؟ 😳
در سراسر دنیا، هر فرهنگ و کشوری برای صبحانه تعریف خودش رو داره. بعضیهاشون برای ما خیلی عجیب و غریب به نظر میان، اما برای مردم اون کشورها یه بخش کاملاً طبیعی از سبک زندگیان. بیا با هم سفری بکنیم به ۱۱ کشور و ببینیم مردم اونجا صبحشون رو با چه چیزهایی آغاز میکنن – قول میدم هم متعجب میشی، هم شاید یه کوچولو دلت بخواد امتحانشون کنی
بریتانیا و ایرلند – پودینگ سیاه
یه سوسیس کاملاً غیرمعمول از خون خوک، جو دوسر و چربی که توی صبحانهی کلاسیک انگلیسی نقش مهمی داره. بافتی خاص و طعمی تند و گوشتی که توی ماهیتابه برشته میشه. شاید ظاهرش شجاعت بخواد، ولی برای خیلیها یه لذت واقعی به حساب میاد.
هلند – هَخِلسلاخ (Hagelslag)
چی از این شیرینتر؟ نون تست کرهای که با اسپرینکلز شکلاتی پر شده! بچههای هلندی از بچگی عاشق این صبحانهن، و بزرگترها هم همچنان با ذوق میخورنش. یه شروع شاد و خوشمزه برای روز.
جامائیکا – آکی و ماهی نمکسود
ترکیبی عجیب ولی خوشطعم از میوه آکی (که فقط وقتی کامل باز شده باشه قابل خوردنه) با ماهی نمکسود، پیاز و فلفلهای رنگی. این صبحانه یه انفجار طعمهای گرمسیریه و یه حس واقعی جزیره رو منتقل میکنه.
مکزیک – منودو (Menudo)
یه سوپ داغ و پرادویه از سیرابی گاو که مخصوصاً صبحهای یکشنبه و بعد از شبنشینیها خورده میشه. هم درمان خماریه، هم یه صبحانهی کاملاً سیرکننده برای شروع روزهای طولانی.
ژاپن – ماهی کبابی و سوپ میسو
ترکیبی از ماهی سالمون یا ماکرل گریلشده، سوپ میسو، برنج، جلبک، و گاهی تخممرغ یا توفو. یه وعده کامل، متعادل و سالم که کاملاً با صبحونههای غربی فرق داره و نشونهای از فلسفهی غذایی دقیق ژاپنیهاست.
کلمبیا – چانگوا (Changua)
یه سوپ سبک و مقوی از شیر و آب، با تخممرغی که توش به آرومی پخته شده. توی ارتفاعات کلمبیا خیلی محبوبه و با نون ترد یا پنیر تازه خورده میشه. ملایم، گرم و آرومکننده.
چین – کانجی با تخممرغ صدساله
فرنی برنج آبکی که با تخممرغی که چند هفته تا چند ماه در مواد خاصی مثل خاکستر، چای و آهک نگهداری شده، سرو میشه. تخممرغ ظاهری ژلهای و طعمی قوی داره. شاید برای ما عجیب باشه، ولی توی شرق آسیا یک خوراک خوشمزه و مغذیه.
کنیا – خون گاو
در فرهنگ قبیله ماسای، نوشیدن مخلوطی از خون گاو و شیر نشانه قدرت و سلامت بدنه. گاوها برای اونها مقدسان و خونگیری با دقت و بدون آسیب انجام میشه. یه صبحانهی کاملاً فرهنگی و آیینی!
پرو – لچه ده تیگره (Leche de Tigre)
نوشیدنی تند و اسیدی از آب باقیموندهی ماهی در سِویچه، همراه با لیمو، پیاز و فلفل. گفته میشه نیروبخشه، ضدخماریه و حتی محرک طبیعی هم هست! اگه دنبال یه صبحانه پرانرژی باشی، این انتخاب پروییها رو دست کم نگیر.
استرالیا – وجیمایت (Vegemite)
یه خمیر نمکی و تیرهرنگ که از عصاره مخمر درست شده. استرالیاییها عاشقشن ولی برای تازهکارها طعمش یه شوک جدیه! بهتره با یه لایه نازک روی نون تست کرهای شروع کنی...
🎒 جمعبندی: یه دور دنیا با طعم صبحانه!
دنیا پر از طعمها، عادتها و سلیقههای خاصه. چیزی که برای ما عجیبه، برای یه نفر دیگه یه طعم دلانگیزه از خونه و خاطراته. شاید دلت نخواد همه این صبحونهها رو امتحان کنی (مثل خون گاو 😅)، ولی یه نگاه بازتر به فرهنگ غذایی آدمها، میتونه دیدمون رو نسبت به جهان مهربونتر کنه.
شاید دفعه بعدی که داری نون و پنیر میخوری، یه لبخند بزنی و بگی: "خوبه که تخممرغ صدساله نیست




