دومین صبح کاری با عجیب ترین صبحانه ها!
1404/01/17خوب سلام، امیدوارم تعطیلات فرصت رهایی از مشغله های هر روزتون رو براتون فراهم کرده باشه!
صبحانه برای خیلی از ما یعنی نون و پنیر و چای، یا شاید نیمرو و کرهعسل؛ یه شروع ساده، گرم و آشنا. اما اگه یه روز از خواب بیدار شی و اولین چیزی که برات بیارن، سیرابی گاو یا یه تخممرغ صدساله باشه چی؟ 😳
در سراسر دنیا، هر فرهنگ و کشوری برای صبحانه تعریف خودش رو داره. بعضیهاشون برای ما خیلی عجیب و غریب به نظر میان، اما برای مردم اون کشورها یه بخش کاملاً طبیعی از سبک زندگیان. بیا با هم سفری بکنیم به ۱۱ کشور و ببینیم مردم اونجا صبحشون رو با چه چیزهایی آغاز میکنن – قول میدم هم متعجب میشی، هم شاید یه کوچولو دلت بخواد امتحانشون کنی
بریتانیا و ایرلند – پودینگ سیاه
یه سوسیس کاملاً غیرمعمول از خون خوک، جو دوسر و چربی که توی صبحانهی کلاسیک انگلیسی نقش مهمی داره. بافتی خاص و طعمی تند و گوشتی که توی ماهیتابه برشته میشه. شاید ظاهرش شجاعت بخواد، ولی برای خیلیها یه لذت واقعی به حساب میاد.
هلند – هَخِلسلاخ (Hagelslag)
چی از این شیرینتر؟ نون تست کرهای که با اسپرینکلز شکلاتی پر شده! بچههای هلندی از بچگی عاشق این صبحانهن، و بزرگترها هم همچنان با ذوق میخورنش. یه شروع شاد و خوشمزه برای روز.
جامائیکا – آکی و ماهی نمکسود
ترکیبی عجیب ولی خوشطعم از میوه آکی (که فقط وقتی کامل باز شده باشه قابل خوردنه) با ماهی نمکسود، پیاز و فلفلهای رنگی. این صبحانه یه انفجار طعمهای گرمسیریه و یه حس واقعی جزیره رو منتقل میکنه.
مکزیک – منودو (Menudo)
یه سوپ داغ و پرادویه از سیرابی گاو که مخصوصاً صبحهای یکشنبه و بعد از شبنشینیها خورده میشه. هم درمان خماریه، هم یه صبحانهی کاملاً سیرکننده برای شروع روزهای طولانی.
ژاپن – ماهی کبابی و سوپ میسو
ترکیبی از ماهی سالمون یا ماکرل گریلشده، سوپ میسو، برنج، جلبک، و گاهی تخممرغ یا توفو. یه وعده کامل، متعادل و سالم که کاملاً با صبحونههای غربی فرق داره و نشونهای از فلسفهی غذایی دقیق ژاپنیهاست.
کلمبیا – چانگوا (Changua)
یه سوپ سبک و مقوی از شیر و آب، با تخممرغی که توش به آرومی پخته شده. توی ارتفاعات کلمبیا خیلی محبوبه و با نون ترد یا پنیر تازه خورده میشه. ملایم، گرم و آرومکننده.
چین – کانجی با تخممرغ صدساله
فرنی برنج آبکی که با تخممرغی که چند هفته تا چند ماه در مواد خاصی مثل خاکستر، چای و آهک نگهداری شده، سرو میشه. تخممرغ ظاهری ژلهای و طعمی قوی داره. شاید برای ما عجیب باشه، ولی توی شرق آسیا یک خوراک خوشمزه و مغذیه.
کنیا – خون گاو
در فرهنگ قبیله ماسای، نوشیدن مخلوطی از خون گاو و شیر نشانه قدرت و سلامت بدنه. گاوها برای اونها مقدسان و خونگیری با دقت و بدون آسیب انجام میشه. یه صبحانهی کاملاً فرهنگی و آیینی!
پرو – لچه ده تیگره (Leche de Tigre)
نوشیدنی تند و اسیدی از آب باقیموندهی ماهی در سِویچه، همراه با لیمو، پیاز و فلفل. گفته میشه نیروبخشه، ضدخماریه و حتی محرک طبیعی هم هست! اگه دنبال یه صبحانه پرانرژی باشی، این انتخاب پروییها رو دست کم نگیر.
استرالیا – وجیمایت (Vegemite)
یه خمیر نمکی و تیرهرنگ که از عصاره مخمر درست شده. استرالیاییها عاشقشن ولی برای تازهکارها طعمش یه شوک جدیه! بهتره با یه لایه نازک روی نون تست کرهای شروع کنی...
🎒 جمعبندی: یه دور دنیا با طعم صبحانه!
دنیا پر از طعمها، عادتها و سلیقههای خاصه. چیزی که برای ما عجیبه، برای یه نفر دیگه یه طعم دلانگیزه از خونه و خاطراته. شاید دلت نخواد همه این صبحونهها رو امتحان کنی (مثل خون گاو 😅)، ولی یه نگاه بازتر به فرهنگ غذایی آدمها، میتونه دیدمون رو نسبت به جهان مهربونتر کنه.
شاید دفعه بعدی که داری نون و پنیر میخوری، یه لبخند بزنی و بگی: "خوبه که تخممرغ صدساله نیست




